120 gr krewetek przyprawiamy łyżką oliwy, solą, pieprzem, mieloną papryką chili i czosnkiem suszonym. Kroimy pak choi w paseczki i siekamy 2 ząbki czosnku. Płukamy makaron konjac pod bieżącą wodą. Przygotowujemy sos: mieszamy 2 łyżki sosu sojowego, łyżkę wody, łyżeczkę octu ryżowego, łyżeczkę prażonych ziaren sezamu, łyżeczkę sosu chili, łyżeczkę oleju sezamowego i łyżeczkę cukru, miodu lub słodzika. Smażymy krewetki, czosnek i pak choi. Wlewamy sos i dodajemy nasz makaron. Dusimy jeszcze 2 minuty.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS