Mający 35 lat Łukasz Podolski powoli zbliża się do końca kariery. Obecnie zawodnik występuje w tureckim Antalyasporze, ale równolegle od kilku lat prowadzi biznesy w branży gastronomicznej. W rozmowie z WP Sportowe Fakty piłkarz opowiedział, jak wiedzie mu się działalność biznesowa.
Podolski zdradza, skąd pomysł na sprzedaż kebabów. “To się zaczęło, gdy byłem piłkarzem Galatasaray”
Podolski zaznaczył, że w poza piłkarskie projekty jest zaangażowany na co dzień. – Biznes, jak wiadomo, nie jest łatwy, ale mimo pandemii dobrze dajemy sobie radę – stwierdził. Piłkarz Antalyasporu opowiedział także, skąd pomysł, aby sprzedawać kebaby.
To się zaczęło, gdy byłem piłkarzem Galatasaray Stambuł. Akurat w Kolonii mam sąsiada Turka i z nim połączyłem siły. Zaczynaliśmy od niewielkiego lokalu na zasadzie “to go”, na wynos. A teraz mamy już 11 punktów w Kolonii i okolicach.
– powiedział Podolski. – A do tego, z innym wspólnikiem, mam dwie lodziarnie w Kolonii. To biznes ze znajomym, którego poznałem na zgrupowaniu reprezentacji Niemiec, w trakcie Euro 2016. Nasz kucharz zaprosił go, żeby przygotowywał lody dla kadrowiczów. Okazało się, że też jest z Kolonii, więc pogadaliśmy i założyliśmy biznes. Jestem bardzo zadowolony i z lodów, i z kebabów. Praktycznie codziennie jakoś się w to angażuję, bo to nie jest tak, że dałem tylko nazwisko. Biznes, jak wiadomo, nie jest łatwy, ale mimo pandemii dobrze dajemy sobie radę.
Lukasz Podolski występuje w tureckim Antalyasporze od stycznia 2020 roku. Trafił tam z japońskiego Vissel Kobe. W tym sezonie rozegrał 33 mecze, w których strzelił cztery gole i dwukrotnie asystował. W części spotkań zawodnik był kapitanem zespołu. Antalyaspor zagra 18 maja z Besiktasem w Pucharze Turcji. W lidze klub Podolskiego zajmuje 13. miejsce w tabeli z 42 punktami po 35 kolejkach.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS