A A+ A++

Na decyzję o sięgnięciu po słodki napój bardzo duży wpływ ma miejsce zamieszkania – piszą naukowcy z Friedman School of Nutrition Science and Policy w swojej najnowszej publikacji. Przeprowadzona przez nich analiza dla lat 1990, 2005 i 2018 wykazała, że całkowite spożycie tego typu produktów wzrosło w skali świata o około 16 proc., jednak było silnie zróżnicowane regionalnie.

Słodzone napoje od dawna uważane są za jedno z głównych zagrożeń … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułW pewnym wieku snu potrzebujemy mniej. Długość snu skraca się nawet do 5 godzin…
Następny artykułBiotechnosfery i obce cywilizacje – Czym jest inteligencja mikrobiologiczna?