W poniedziałek wszedł w życie trzeci etap odmrażania polskiej gospodarki. Obejmuje on m.in. lokale gastronomiczne, które po ponad dwumiesięcznej przerwie dostały od rządu pozwolenie na wznowienie działalności. Powrót do restauracji nie jest jednak łatwy, bo towarzyszy mu szereg obostrzeń.
Otwarcie restauracji to nie „Kuchenne rewolucje”
Właściciele muszą zadbać m.in. o to, by każdy klient miał wokół siebie co najmniej cztery m kw. wolnej przestrzeni. Między stolikami musi być zachowana dwumetrowa odległość. Można ją o połowę zmniejszyć, jeśli między blatami pojawi się metrowa przegroda. Trzeba też pamiętać o półtorametrowym dystansie pomiędzy gośćmi siedzącymi przy osobnych stolikach.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS