W Zgierzu zainaugurowany został cykl warsztatów kulinarnych „Łódzkie gotuje”. Ideą warsztatów skierowanych do mieszkańców naszego regionu jest łączenie tradycji z nowoczesnością. We wtorek, 24 sierpnia spotkanie inaugurujące projekt otworzył w imieniu marszałka województwa Grzegorza Schreibera dyrektor Departamentu Promocji Urzędu Marszałkowskiego Dawid Mazurkiewicz. W spotkaniu zorganizowanym na terenie zgierskiego Parku Kulturowego Miasto Tkaczy wzięła też udział radna Sejmiku Alicja Antczak.
Kucharz prowadzący warsztaty zaprezentował uczestnikom tradycyjną polską potrawę, pieczony comber z królika z jabłkiem.
We wrześniu podczas kolejnych spotkań organizowanych w różnych miejscach województwa w ramach projektu „Łódzkie gotuje” uczestnicy będą mieli okazję nauczyć się przygotowywać tradycyjne potrawy w nowoczesnej odsłonie. Podczas warsztatów można zdobyć nie tylko praktyczne umiejętności, ale również wiedzę dotyczącą zdrowego żywienia, tradycyjnej kuchni regionalnej oraz produktów ekologicznych z naszego województwa.
Następne warsztaty odbędą się w Pabianicach (2 września), Kutnie (3 września), Wieluniu (6 września), Skierniewicach (8 września), Sieradzu (13 września), Piotrkowie Trybunalskim (15 września) oraz w Łodzi (17 września).
Więcej informacji na stronie http://lodzkie.ksow.pl/aktualnosc/warsztaty-kulinarne-lodzkie-gotuje
Redakcja serwisu ŁaskOnline.pl nie bierze odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczonych przez internautów. Należą one do osób, które je zamieściły.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS