“Zdrowo najedzeni” to hasło 20. edycji Festiwalu Dobrego Smaku, który zacznie się w Łodzi 5 września.
Organizatorzy przygotowują nie tylko dania, ale również warsztaty kulinarne, targi, prelekcje oraz wycieczki po chwasty.
Festiwal Dobrego Smaku w Łodzi. Co nowego?
– Mamy w sumie 21 lokali. Chcieliśmy uczcić 20-lecia dwudziestoma lokalami, ale dołożyliśmy jeszcze jedną kawiarnię, która jest bezglutenowa i bezlaktozowa – mówi Barbara Sokołowska-Urbańczyk, organizatorka i pomysłodawczyni Festiwalu Dobrego Smaku.
Festiwalowych dań można próbować od 5 września. Dzień później, o godz. 18, odbędą się warsztaty kulinarne, które poprowadzi szef kuchni Columna Medica Maciej Paszka oraz dietetyczka kliniczna Justyna Walerowska-Madej. Uczestnicy warsztatów przygotują m.in. siekane awokado z marynowanym łososiem, okonia hodowlanego z soczewicą oraz sernik z tofu i jaglaną kaszą. To wyjątkowa okazja, by nauczyć się, jak komponować zdrowe i smaczne dania. Warsztaty są biletowane.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS