Producentem produktu jest Spółdzielnia Producentów PolEggs z/s w Krotoszynie. Bakterie Salmonella wykryto w jajach z chowu klatkowego. Numer partii: 22.09.2024. Termin przydatności do spożycia: 22/09/2024. Kod kreskowy: 5 987463 142650.
GIS ostrzega przed salmonellą w partii jaj z chowu klatkowego
GIS podkreśla, że nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu tego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.
Informacje na temat objawów związanych z zakażeniem Salmonellą zawarte są na stronie internetowej pod hasłem: “salmonellozy durowe i jelitowe”.
Właściciel zakładu pakowania jaj w ramach własnych procedur powiadomił odbiorcę – Spółdzielnię Producentów PolEggs z/s w Krotoszynie – o konieczności wycofania jaj z rynku. Organy urzędowej kontroli żywności prowadzą dalsze postępowanie wyjaśniające w tej sprawie.
Posłuchaj podcastu!
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS