Wbrew pozorom gotowanie na parze nie ogranicza się jedynie do przyrządzania warzyw. W rzeczywistości ta technika daje nieograniczone pole do eksperymentów w kuchni, gdyż z użyciem pary możemy przygotować niemal wszystko. To doskonały sposób na przyrządzanie różnego rodzaju mięs, np. drobiu, ryb, makaronu, risotto, a także słodkich i wytrawnych wypieków. Warto dodać, ze w piekarniku parowym Amica można przygotować szybko i prosto dania z suchego makaronu czy ryżu. Wystarczy, ze wrzucisz wszystkie składniki do jednego naczynia – nawet suchy ryż czy makaron – włączasz odpowiedni program parowy i za chwilę cieszysz się gotowym, rewelacyjnie smakującym daniem. Doskonałe dania robią się w nim same, bez Twojego udziału i nieskończonej ilości brudnych naczyń. Dzięki parze wykorzystujemy zdrowy sposób obróbki termicznej, dzięki któremu potrawa zachowuje wszystkie wartości odżywcze, a do tego danie jest soczyste, apetycznie chrupiące i miękkie w środku. Metodą sous vide przygotujemy wyborne mięso, slow cooking sprawdzi się przy gotowaniu warzyw, owoców i przyrządzaniu pysznych wypieków, a pasteryzacja z użyciem pary to świetny sposób na domowe przetwory.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS