A A+ A++

Zamiast kurczaka można użyć mięsa z indyka. Przyprawy mogą być dowolne. Mięso pokroić w niedużą kostkę. Dodać żelatynę, czosnek wyciśnięty przez praskę, przyprawy i sól. Całość dokładnie wymieszać i włożyć do rękawa do pieczenia. Nadać kształt i związać mocno, żeby trzymało formę. Nadmiar rękawa najlepiej zebrać na wierzchu i przekłuć w kilku miejscach, żeby nie pękł przy pieczeniu. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st. C (górna i dolna grzałka). Piec około godziny. Ostudzone mięso wstawić do lodówki na kilka godzin. Ja zostawiam na noc. Następnie usunąć rękaw i pokroić w plasterki.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułBlack Friday w LINK4. Kup polisę z dużym rabatem
Następny artykułPowiat Kościerski zrealizował kolejne inwestycje drogowe