W nadchodzący weekend Łagiewniki staną się centrum kulinarnych doznań, które zadowolą zarówno miłośników gotowania, jak i smakoszy. W niedzielę, 2 czerwca, odbędzie się wyjątkowa impreza “Kulinarny Ogień”, podczas której nie zabraknie atrakcji dla każdego.
- Wydarzenie rozpocznie się o godz. 12:00 Pierwszym Marszem Śląskiej Gastronomii.
- Dochód z imprezy zostanie przekazany na cele charytatywne.
- Uczestnicy proszeni są o zabranie kucharskich akcesoriów.
- Zakończenie imprezy planowane jest na godz. 21:00 pokazem lotniczo-pirotechnicznym.
W ramach obchodów 770-lecia Bytomia, w niedzielę 2 czerwca, mieszkańcy będą mogli wziąć udział w wyjątkowym wydarzeniu kulinarnym. O godzinie 12:00 spod restauracji Hotelu Lantier przy ul. Krzyżowej 24 wyruszy Pierwszy Marsz Śląskiej Gastronomii, którego celem będzie Park Amendy.
Impreza “Kulinarny Ogień” została stworzona kilka lat temu z myślą o wsparciu najbardziej potrzebujących – dzieci i seniorów. Dochód z tegorocznej edycji zostanie przekazany na rzecz Profilaktyczno-Terapeutycznej Świetlicy Środowiskowej im. Świętej Elżbiety oraz Związku Górnośląskiego Koła Łagiewniki.
Krzysztof Drabik, współorganizator wydarzenia, zachęca wszystkich do wzięcia udziału w marszu: „Jeśli macie kucharskie kitle czy inne gastronomiczne akcesoria, zabierzcie je ze sobą na pochód. Chochle, durszlaki i wałki też są mile widziane. W Parku czekać będą najlepsi kucharze na Śląsku, dobre jedzenie i wspaniała atmosfera” – mówi Drabik.
Wydarzenie potrwa do godziny 21:00, a jego kulminacją będzie spektakularny pokaz lotniczo-pirotechniczny. To doskonała okazja, by spędzić czas na świeżym powietrzu, ciesząc się wyśmienitym jedzeniem i wspierając przy tym szczytny cel.
Źródło: Urząd Miejski w Bytomiu
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS