W ramach Europejskich Dni Dziedzictwa, Zamek w Baranowie Sandomierskim przygotował, wraz z Wojewódzkim Domem Kultury w Rzeszowie, imprezę „Zapomniane Kulinaria – od nowa – krupy i jagła”. Przez dwa dni goście będą mogli przy wtórze muzyki ludowej i folkowej wysłuchać wykładów, podziwiać kunszt mistrzów kulinarnych, a także kupić wyroby regionalne i rękodzieło na zamkowym kiermaszu. Patronat medialny nad imprezą w baranowskim zamku sprawuje „Tygodnik Nadwiślański”.
Cykl imprez rozpocznie się w sobotę, 18 września, o godzinie 10. W programie imprezy, oprócz wykładów, koncertów i popisów mistrza kulinarnego Grzegorza Parczewskiego, znalazł się także przegląd filmów nadesłanych na Konkurs Kulinarny. Sobotnie imprezy potrwają do godziny 17.00.
W niedzielę impreza zorganizowana w ramach Europejskich Dni Dziedzictwa startuje o 12.30. W programie, oprócz atrakcji związanych z pokazami kulinarnymi, wykładami i koncertami, znalazł się także pokaz mody lasowiackiej.
Organizatorzy imprezy zadbali, by poza strawą duchową, uczestnicy mogli zaczerpnąć też tej zwyczajnej. Na zamkowym dziedzińcu przez dwa dni odbywać się będzie kiermasz wyrobów regionalnych i rękodzieła.
Poniżej prezentujemy szczegółowy program imprezy:
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS