Już w najbliższy weekend na gości odwiedzających Park Kulturowy Korycin-Milewszczyzna czeka kulinarna podróż w czasie. W planach są warsztaty i ognisko.
REKLAMA
W Parku Kulturowym Korycin-Milewszczyzna uczestnicy spróbują odtworzyć smaki wczesnego średniowiecza. W menu sprzed wieków znajdą się: polewka z pokrzywy z kluskami jaglanymi, podpłomyki z powidłami, wypiekany w piecu kopułowym chleb i kasza ze skwarkami.
W niedzielę planowane jest ognisko.
Program:
Sobota – 17 sierpnia:
12:00 – 16:00
Folwark Milewszczyzna – wypiek chleba i podpłomyków,
Gród Mileja – kasza ze skwarkami, placki z pokrzywy
Niedziela – 18 sierpnia:
12:00 – 16:00
Folwark Milewszczyzna – wypiek chleba i podpłomyków,
15:00 – 17:00 – ognisko (prowiant własny)
Gród Mileja – polewka z pokrzywy
Wstęp płatny.
opr. (orj)
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS