A A+ A++

Już w najbliższy weekend na gości odwiedzających Park Kulturowy Korycin-Milewszczyzna czeka kulinarna podróż w czasie. W planach są warsztaty i ognisko.

REKLAMA


W Parku Kulturowym Korycin-Milewszczyzna uczestnicy spróbują odtworzyć smaki wczesnego średniowiecza. W menu sprzed wieków znajdą się: polewka z pokrzywy z kluskami jaglanymi, podpłomyki z powidłami, wypiekany w piecu kopułowym chleb i kasza ze skwarkami.

W niedzielę planowane jest ognisko.

Program:

Sobota – 17 sierpnia:

12:00 – 16:00
Folwark Milewszczyzna – wypiek chleba i podpłomyków,
Gród Mileja – kasza ze skwarkami, placki z pokrzywy

Niedziela – 18 sierpnia:

12:00 – 16:00
Folwark Milewszczyzna – wypiek chleba i podpłomyków,

15:00 – 17:00 – ognisko (prowiant własny)
Gród Mileja – polewka z pokrzywy

Wstęp płatny.

opr. (orj)

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułСвіт наближається до «критичного порогу» середньомісячної температури – синоптикиня
Następny artykuł65 lat grania dla rumskiej społeczności