A A+ A++

Ziemniaki ugotować i roztłuc. Mięso zmielić. Por pokroić w kostkę. Mięso, por, czosnek wyciśnięty przez praskę, sól i pieprz wymieszać. Z mięsa formować kulki. Łyżką nabierać ziemniaki, rozpłaszczać w dłoni. Kłaść na ziemniaki kulkę mięsną i owijać masą ziemniaczaną.

Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C (górna i dolna grzałka) na około 50 minut. Pod koniec pieczenia posypać startym serem. Przed podaniem posypać posiekaną natką.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPowiat Kościerski zrealizował kolejne inwestycje drogowe
Następny artykułAfera reprywatyzacyjna: warszawski notariusz zatrzymany przez CBA