A A+ A++

Z kolei jeśli chodzi o mięso, to w Norwegii spotkamy przede wszystkim mięso łosia, renifera, baraninę i jagnięcinę, rzadziej drób. Mięsa z reguły podaje się w formie suszonej, solonej i wędzonej. Norwedzy nauczyli się, że na długą zimę potrzeba dobrze zakonserwowanej żywności, która nie będzie się psuła.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWeekend pełen kolarskich wyścigów. Dominowały zawodniczki „Ziemi Brzeskiej”
Następny artykułRelacja z II Rundy Białostockiej Ligi Szkolnej