A A+ A++

Kuchnia indyjska to przede wszystkim przyprawy, takie jak chili, imbir, papryka, gałka muszkatołowa, kozieradka, czarnuszka, pieprz, kolendra, kmin rzymski, sezam, gorczyca, a także cynamon, kardamon, szafran, kurkuma. Każda rodzina ma własne mieszanki przypraw znane jako masala. Przepisy na nie są strzeżone i unikalne. Przyprawy obecne są nie tylko w zupach i daniach głównych, ale również w deserach i napojach. Bo właśnie różnorodność i ogromna ilość przypraw jest największych wyznacznikiem kuchni indyjskiej.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZbiórka darów dla uchodźców. Czego dzisiaj potrzeba w Gliwicach?
Następny artykułAktywna Piątka Gminy Łomża wystartowała