A A+ A++

To urządzenie, które łączy w sobie zalety piekarnika czy kuchenki, ale również parowaru czy innych sprzętów przydatnych do przygotowywania potraw. Warto mieć go w swoim domu – w ten sposób skrócisz nie tylko gotowanie, ale również oszczędzisz sobie uporczywego zmywania.

Pożegnaj garnki i patelnię

W sieci znajdziesz wiele przepisów na dania jednogarnkowe, które możesz przygotować w multicookerze. Wystarczy włożyć odpowiednie składniki do misy, włączyć odpowiedni program i docisnąć pokrywę, a urządzenie samo zajmie się resztą. Po określonym czasie wyciągasz gotową potrawę – bez zbędnego brudzenia blatów czy pryskającego wszędzie tłuszczu. Urządzenie z pewnością zajmie stałe miejsce przy kuchennym blacie.

Niektórym może przeszkadzać wizja gotowania potrawy w naczyniu, do którego nie można zajrzeć, by ocenić czy trzeba zmniejszyć albo zwiększyć ogień. Na szczęście nie musisz się obawiać o to, że smażące się mięso lub warzywa się przypalą. Dzięki funkcji automatycznego wyłączenia, urządzenie jest w stanie wykryć nieprawidłowości w przygotowaniu potrawy i w porę zakończyć program. Na rynku dostępne są również modele z przezroczystą pokrywką, przez którą możesz sprawdzać, czy wszystko jest w porządku.

Jeśli nie masz czasu na skrupulatne przygotowywanie wszystkich potraw, postaw na praktyczne urządzenie, które zrobi większość pracy za ciebie. Możesz w nim gotować rozmaite dania, zupy, puree, a nawet ciasta. Wszystko zależy od przepisu oraz możliwości twojego urządzenia. Do działania potrzebuje jedynie dostępu do prądu, możesz więc z łatwością go przenosić.

Część modeli jest wyposażona w funkcję utrzymywania ciepła. Jeśli więc ktoś z domowników spóźnia się na obiad, nie musisz odgrzewać jedzenia. Urządzenie wielkości kuchenki mikrofalowej nie zajmuje wiele miejsca i pozwala na przygotowanie posiłku dla cztero- lub pięcioosobowej rodziny. Dzięki nim możesz smażyć, podsmażać, gotować, dusić, a dzięki odpowiednim dodatkom smażyć na głębokim tłuszczu lub gotować na parze.

Multicooker to sposób na szybki i smaczny posiłek. Jeśli po powrocie z pracy nie masz ochoty na spędzenie kolejnej godziny w kuchni, możesz wrzucić wszystkie składniki do jednego pojemnika, włączyć odpowiedni tryb i już po kilkudziesięciu minutach cieszyć się posiłkiem. W internecie znajdziesz wiele przepisów na dania jednogarnkowe, a dzięki nim zmywanie po obiedzie ograniczy się do jednego garnka.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułOlga Szarypowa ujawniła nazwisko swojego oprawcy. “Nie będę już siedziała cicho”
Następny artykułOMON w mińskim gimnazjum