A A+ A++

„Gastronomia do zobaczenia” – to nazwa kampanii promującej kędzierzyńsko-kozielską gastronomię, która musiała stawić czoła pandemii koronawirusa i działać w formule ograniczonej obostrzeniami. W kolejnej odsłonie projektu prowadzonego przez starostwo powiatowe zajrzeliśmy do niewielkiego lokalu w Kędzierzynie-Koźlu, który w ostatnim czasie przeszedł małą rewolucję i teraz serwuje mieszkańcom pyszne pierogi.

Poznajcie Natalię – Ukrainkę, która zdradziła nam, jak przygotować najlepsze ciasto, świetny farsz i czym różnią się pierogi ruskie, które uwielbiamy od ukraińskich, które ona zna ze swojego domu? I choć była nieco nieśmiała, zapewniamy, że w kuchni kulinarnej śmiałości jej nie brakuje. Poznajcie Piotra, który nie boi się zmian i mimo, że zaczynał 13 lat temu od pierwszego bistra z kebabami w mieście, teraz przygotowuje pyszne pierogi w kilku odmianach. No ale w końcu, do odważnych świat należy! Zobaczcie  ekipę nowej pierogarni w samym centrum Kędzierzyna!

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułGrażyna Torbicka spacerowała w szortach po Sopocie. Wciąż wygląda bardzo młodo
Następny artykułUdusiła 10-letniego syna. Jest wyrok za zbrodnię w hostelu