A A+ A++

Dzieci z najmłodszej grupy przedszkolnej z Zespołu Szkół w Krynce miały okazję samodzielnie przygotować owocowe sałatki. Szykując owocową ucztę poznawały też zasady zdrowego odżywiania.

W nadesłanej do nas relacji, czytamy:

Prawidłowe żywienie ma wielki wpływ na zdrowie i rozwój małych organizmów. Wiedzą o tym doskonale 3-latki, które podczas zajęć własnoręcznie przygotowały sałatkę owocową. Jak na prawdziwych kucharzy przystało, przygotowanie sałatki rozpoczęli od rozwoju zmysłu smaku, poprzez rozpoznawanie z zasłoniętymi oczami smaku przyniesionych do przedszkola owoców. Dzieci poznały też zasady higieny podczas przyrządzania posiłków. Następnie samodzielnie kroiły owoce.

Samo wykonanie jak również degustacja przyniosły przedszkolakom wiele radości i ogromną dawkę witamin.

informacja i zdjęcia: Małgorzata Karpińska/Zespół Szkół w Krynce

AKup [ja]

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł​Wojna na Ukrainie. Rosjanie informują, ilu żołnierzy stracili. „Nasi towarzysze broni ponoszą straty”
Następny artykułPŚ w skokach: Słoweńska dominacja w Planicy!