A A+ A++

Zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia oraz WHO aby zachować równowagę w odżywianiu, tłuszcze powinny dostarczać 15-30 proc. dziennej wartości energetycznej diety. Co ważne – przeważać powinny nienasycone kwasy tłuszczowe, których, obok witaminy E, K i fitosteroli roślinnych dostarczają tłuszcze roślinne, jak olej rzepakowy. Tłuszcze zwierzęce natomiast wyróżniają się zawartością kwasów nasyconych, witaminy A i D oraz niepożądanego w nadmiarze cholesterolu.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKOLIZJA NA AL. WOJSKA POLSKIEGO
Następny artykułOpodatkować firmę w Czechach? A może w Polsce? OPINIA ANALITYKÓW