Z podanych składników przygotować ciasto. Odstawić na około 15 minut.
Z parówek zdjąć osłonki, każdą przekroić na pół. Ser pokroić w słupki o długości parówki, po dwa kawałki na każdą parówkę.
Naleśniki smażymy na lekko złoty kolor. Starajmy się smażyć jak najcieńsze placki. Odkładamy na talerz. Następnie układamy pojedynczo na desce, na środek każdego kładziemy parówkę, z dwóch stron parówki po kawałku sera. Składamy brzegi, bok prawy i lewy do środka. Następnie zawijamy od góry do dołu. Układamy zwinięciem do dołu.
Jajko roztrzepujemy na głębokim talerzu, na drugi wsypujemy bułką tartą. Olej rozgrzewamy na patelni. Każdy naleśnik panierujemy dokładnie w jajku, bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Gotowe. Podajemy z barszczykiem lub z ulubionymi sosami.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS