A A+ A++

Piersi z kurczaka zalej litrem bulionu i gotuj około 10-15 minut. Mięso wyjmij, a do wywaru dodaj pokrojoną w talarki marchewkę, pietruszkę oraz por, pokrojony w kostkę seler, rozgnieciony czosnek i cebulę posiekaną w drobną kosteczkę. Dodaj również liście laurowe i ziele angielskie.

Mięso posiekaj, dodaj do gotujących się warzyw i dolej pozostałe dwie szklanki bulionu. Doprowadź do wrzenia. Do wrzącej zupy dodaj sól i pieprz, dorzuć tortellini i gotuj na wolnym ogniu około 20 minut.

Sprawdź czy makaron się ugotował. Jeżeli tak, dodaj odsączony z zalewy zielony groszek oraz słodką śmietankę. Zagotuj i wyłącz źródło ciepła.
Podawaj ze świeżym szczypiorkiem i natką pietruszki.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPierwszy przypadek koronawirusa w Pajęcznie. Szpital objęty kwarantanną
Następny artykułKwitnące żonkile na słubickich Polach Nadziei i 1% naszego podatku.