A A+ A++

Złociste, chrupiące i smaczne krążki cebulowe.

Składniki

  • 4 duże cebule
  • 1 jajko
  • 75 g mąki pszennej
  • 75 g mąki ziemniaczanej
  • 150-200 ml piwa
  • 50 g ogórków konserwowych
  • szczypiorek
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki keczupu
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • słodka papryka
  • pół łyżeczki miodu
  • olej do smażenia litr oleju do frytowania

Przygotowanie:

Żółtko wymieszać z mąkami i piwem, odstawić na 15 minut.

Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Czosnek i szczypiorek drobno pokroić. Keczup wymieszać z majonezem, dodać ogórki, szczypiorek, doprawić solą, pieprzem, papryką i miodem.

Cebulę pokroić w grube krążki, obtoczyć w mące. Ciasto piwne posolić, ubić białko i całość delikatnie wymieszać.

Rozgrzać olej w garnku lub na głębokiej patelni. Krążki cebulowe zanurzać w cieście i smażyć na głębokim oleju. Osączyć na ręczniku papierowym. Podawać z przygotowanym sosem.  

Zobacz także:

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułGminna Biblioteka Publiczna w Opinogórze Górnej apeluje o zwrot zaległych książek
Następny artykułKiedy wyniki badań nad amantadyną w leczeniu COVID-19?