Złociste, chrupiące i smaczne krążki cebulowe.
Przygotowanie:
Żółtko wymieszać z mąkami i piwem, odstawić na 15 minut.
Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Czosnek i szczypiorek drobno pokroić. Keczup wymieszać z majonezem, dodać ogórki, szczypiorek, doprawić solą, pieprzem, papryką i miodem.
Cebulę pokroić w grube krążki, obtoczyć w mące. Ciasto piwne posolić, ubić białko i całość delikatnie wymieszać.
Rozgrzać olej w garnku lub na głębokiej patelni. Krążki cebulowe zanurzać w cieście i smażyć na głębokim oleju. Osączyć na ręczniku papierowym. Podawać z przygotowanym sosem.
Zobacz także:
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS