A A+ A++

Kaszę ugotować w dużej ilości bulionu warzywnego. Odstawić. Kasza powinna wchłonąć cały płyn. Por, cebulę oczyścić i pokroić w krążki, podsmażyć na maśle. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę. Chwilę dusić, aż warzywa zmiękną. Twaróg wymieszać z kaszą i startym serem pleśniowym. Dodać usmażony por, cebulę, paprykę. Wymieszać z jajkami i posiekaną natką. Przyprawić. Następnie formować owalne kotleciki. Każdy obtaczać w panierce z ciecierzycy i smażyć na rumiano z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju. Podawać z sosem czosnkowym i dowolną sałatką.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułStrażacy czekają na wynik testu. Wszystko dla podtrzymania gotowości bojowej jednostki.
Następny artykułPożar samochodu osobowego. Auto spłonęło doszczętnie