oprac. Katarzyna Gileta
5 godzin temu
Tak przygotowana wątróbka posmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. Proponujemy, by takie kotlety podać z ziemniaczanym puree lub kaszą gryczaną i surówką z kiszonej kapusty.
5.0
(2 głosy)
123RF
Składniki
- 500 g wątróbki wieprzowej lub drobiowej
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 jajko
- 5 łyżek mąki
- 1 łyżeczka majeranku
- 1/2 łyżeczki curry
- sól
- olej do smażenia
Przepis
- Wątróbkę umyć, odsączyć i drobno pokroić.
- Dodać jajko, mąkę oraz pozostałe składniki.
- Dokładnie wymieszać.
- Kłaść łyżką porcje na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obydwu stron.
Przepis dodał użytkownik oliwkowa
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kotlety z siekanej wątróbki. Posmakują nie tylko amatorom podrobów
Podziel się opinią
Bądź z nami na bieżąco
na Instagramie
👍Lubię to!
na Facebooku
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.
-
Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna
-
Kotlety brokułowe z mozzarellą. Miękkie i soczyste
-
Sałatka warstwowa. Powiew wiosny na talerzu
-
Szybka sałatka imprezowa. Goście poproszą o dokładkę
-
Łazanki z makiem
-
Chłodnik z arbuza i melona. Orzeźwia i gasi pragnienie
-
Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna
-
Kotlety pożarskie. Klasyka na obiad
-
Aromatyczna i sycąca. Przepis na zupę dyniową
-
Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie
-
Warstwowa sałatka z kaszą kuskus. Prosto i pysznie
-
Placek jabłkowy z patelni. Słodkie śniadanie lub deser
Zobacz więcej: Kotlety
-
Kotlety brokułowe z mozzarellą. Miękkie i soczyste
-
Dorsz w delikatnej panierce. Rybka palce lizać
-
Kotlety z indyka w orzeszkach ziemnych
-
Kotleciki drobiowe z kalarepą, pieczone ziemniaczki i karmelizowa marchewka. Pycha!
-
Orientalne kotlety rybne. Podaj z ulubioną surówką
-
Kotlety z buraka i fasoli – przepis
-
Makaronowe muszle z pieczarkami
-
Zapiekanka z patelni z kurczakiem, boczkiem i dynią
-
Paella z kurczakiem
-
Naleśniki cytrynowo-kokosowe bez cukru
-
Prosty łosoś na chipsach z ziemniaka
Zobacz więcej: Cebula
-
Zupa krem cebulowa. Z grzankami smakuje najlepiej
-
Lubelskie cebularze. Regionalny przysmak
-
Krążki cebulowe. Błyskawiczna przekąska na imprezę
-
Francuska zupa cebulowa. Rozgrzewająca i aromatyczna
-
Smak dzieciństwa wraca w nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik
-
Syrop z cebuli. Jak zrobić domowe lekarstwo na kaszel?
-
Wątróbka drobiowa w czerwonym winie. Podroby na bogato
-
Zapiekanka z wątróbek drobiowych z jabłkami. Smaczny pomysł na podroby
-
Pasztet z wątróbek z grubo mielonym pieprzem
-
Kiszka pasztetowa według przepisu z 1931 r. Warto przypomnieć sobie ten smak
-
Pasta z wątróbki drobiowej
-
Pasztet mięsny z konfiturą z czerwonej cebuli
Zobacz więcej: Jajka
-
Lukier rumowy – ucierany
-
Domowe lody waniliowe. To prostsze niż może się wydawać
-
Jajko zapiekane w bekonie. Na dobry początek dnia
-
Kajzerki zapiekane z jajkiem. Pomysł na pyszne śniadanie
-
Naleśniki budyniowe. Wypróbuj na obiad
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS