Ania Starmach na planie programu “MasterChef” pokazała, jak powinien wyglądać idealny kotlet schabowy. Okazuje się, że tradycyjny schabowy wcale nie musi być nudny. Jurorka podała go towarzystwie sezonowych warzyw i rumianych ziemniaczanych talarków. Postało nie tylko pyszne, ale również bardzo efektowne połączenie. Idealne do powtórzenia podczas rodzinnego obiadu.
1. Schab rozbić tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem, a następnie panierować w mące, jajku oraz bułce tartej.
2. Na patelni rozgrzać smalec. Kotleta smażyć na złoty kolor z obu stron.
3. Buraczki wyszorować, przekroić na pół, polać miodem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. na ok. 30 minut.
4. Marchewki ugotować w całości w wodzie z dodatkiem łyżki masła, szczypty soli i cukru. Ziemniaki obgotować w całości, a następnie pokroić w plastry i podsmażyć na oleju na złoty kolor.
5. Kapustę posiekać, ugotować do miękkości, doprawić.
6. Przygotować zasmażkę z masła i mąki.
7. Dodać do kapusty razem z posiekanym koperkiem i wymieszać. Gotowe!
Kotlety jajeczne. Wspomnienie z PRL-u
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS