A A+ A++

Sekret smaku to odpowiednio wybrane mięso. Wieprzowina na kotlet schabowy powinna być matowa, z widoczną warstwą tłuszczu, a w środku zawierać włókna. Tłuszcz w trakcie smażenia wytapia się, a dzięki czemu schabowy zyska wyjątkową soczystość. Ponadto wieprzowinę moczy się przed smażeniem w mleku z dodatkiem cebuli lub marynuje w cebuli. Ważne, aby mięso smażyć na smalcu, a nie na oleju.

1. Schab umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na 4 kotlety.
2. Mięso rozbij tłuczkiem . Najlepszy będzie drewniany, ponieważ nie uszkodzi włókiem mięsa.
3. Cebulę pokój w piórka.
4. Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym, na wierzchu ułóż cebulę, posyp rozmarynem i zalej mlekiem. Przykryj i wstaw do lodówki na ok. 3 godziny.
5. Wyciągnij mięso z zalewy i osusz dokładnie papierowym ręcznikiem.
6. Kotlety dopraw z każdej strony solą i pieprzem.
7. Każdy kotlet obtocz w mące, następnie w wymieszanym jajku i na końcu w bułce tartej.
8. Na patelni rozgrzewamy smalec. Kotlety smażmy z obu stron do momentu, aż będą złociste.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułAgainst the Moon PC
Następny artykułOrder of Battle: Red Storm PC