Filety z dorsza umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki i zmiel. Do zmielonej ryby dodaj namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę, startą na tarce o drobnych oczkach cebulę, jajko i posiekaną natkę pietruszki, dopraw solą i dokładnie wymieszaj. Z masy formuj podłużne kotlety, obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju 3–4 min z każdej strony. Usmażone kotlety odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Ziemniaki umyj, obierz, ugotuj do miękkości, odcedź. Dodaj do nich masło, mleko, sól i potłucz na gładkie purée. Kiszoną kapustę odciśnij z soku, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do miski. Dodaj starte marchewkę i jabłko, drobno pokrojoną cebulę, cukier i olej, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS