A A+ A++

Laurem Marszałka Województwa Mazowieckiego nagradza się produkty wyjątkowe pod względem smaku, te, które są związane z tradycjami naszego regionu i tu też powstają. 8 czerwca w Muzeum Sportu i Turystyki w Warszawie odbyła się już 15. edycja tych kulinarnych nagród. 

– Konkurs o Laur Marszałka od lat pokazuje, że smaki mazowieckich produktów są bardzo różnorodne, ale łączą je wierność tradycji, staranność producentów i przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie. Dziedzictwo kulinarne jest nieodłączną częścią regionalnej tradycji, która mimo upływu lat wciąż trwa – mówił marszałek Adam Struzik. 

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWalka z inflacją. PROPOZYCJE Polski 2050
Następny artykułMSZ Włoch: “Rosja skazuje miliony ludzi na śmierć”