A A+ A++

oprac. Katarzyna Gileta

12-11-2020 (11:18)

Zapomnieliśmy nieco o kompotach, a szkoda. Są znacznie zdrowsze i tańsze od sklepowych napojów, na dodatek możemy kontrolować ilość dodawanego do nich cukru. Warto więc podać do obiadu dzbanek pysznego domowego kompotu z jabłek.

4.9

(27 głosów)

Kompot z jabłek

123RF

Składniki

Przepis

  • Jabłka dokładnie umyć, pokroić na ćwiartki (nie obierać), usunąć gniazda nasienne.
  • Owoce włożyć do garnka, dodać cynamon, zalać wodą i od momentu zagotowania gotować 15-20 minut.
  • Pod koniec gotowania dodać cukier (według własnego uznania).
  • Gotowy kompot przecedzamy przez sito.
  • Do dzbanka wlać gorący kompot, można także dodać pokrojone na małe kawałki jabłko.

Przepis dodał użytkownik RAROSSA

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Kompot z jabłek

Podziel się opinią

Bądź z nami na bieżąco

na Instagramie

👍Lubię to!

na Facebooku

Komentarze

Trwa ładowanie

.

.

.

  • Rozgrzewający napój figowy. Doskonały na jesienne przeziębienia

    Rozgrzewający napój figowy. Doskonały na jesienne przeziębienia

  • Kompot z letnich owoców. Naturalny i słodki

    Kompot z letnich owoców. Naturalny i słodki

  • Herbata z kwiatów lipy. Domowy sposób na infekcje

    Herbata z kwiatów lipy. Domowy sposób na infekcje

  • Orzeźwiający kompot z rabarbaru i truskawek

    Orzeźwiający kompot z rabarbaru i truskawek

  • Masala chai, czyli herbata po indyjsku

    Masala chai, czyli herbata po indyjsku

holderName

Zobacz więcej: Kompot

  • Kompot z suszu na wigilię

    Kompot z suszu na wigilię

  • Orzeźwiający kompot z rabarbaru i truskawek

    Orzeźwiający kompot z rabarbaru i truskawek

  • Kompot z letnich owoców. Naturalny i słodki

    Kompot z letnich owoców. Naturalny i słodki

  • Kompot z suszu

    Kompot z suszu

  • Orzeźwiający kompot z rabarbaru. Smakuje jak u babci

    Orzeźwiający kompot z rabarbaru. Smakuje jak u babci

  • Kompot z suszu

    Kompot z suszu

  • Chinkali z mięsem wieprzowym. Smak Gruzji

    Chinkali z mięsem wieprzowym. Smak Gruzji

  • Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna

    Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna

  • Aromatyczna i sycąca. Przepis na zupę dyniową

    Aromatyczna i sycąca. Przepis na zupę dyniową

  • Galareta z kurczakiem i suszoną śliwką. Delikatna i pełna smaku

    Galareta z kurczakiem i suszoną śliwką. Delikatna i pełna smaku

  • Pielmieni według receptury z 1855 roku. Smak dzieciństwa

    Pielmieni według receptury z 1855 roku. Smak dzieciństwa

  • Domowe łazanki

    Domowe łazanki

Zobacz więcej: Jabłka

  • Ciasto z jabłkami w polewie śmietanowej. Sezonowy hit

    Ciasto z jabłkami w polewie śmietanowej. Sezonowy hit

  • Szarlotka warszawska z galaretką. Tradycyjne ciacho na bogato

    Szarlotka warszawska z galaretką. Tradycyjne ciacho na bogato

  • Dżem z jabłek z galaretką. Jak go zrobić?

    Dżem z jabłek z galaretką. Jak go zrobić?

  • Szarlotka wielowarstwowa. Wypełni zapachem cały dom

    Szarlotka wielowarstwowa. Wypełni zapachem cały dom

  • Jabłecznik z orzechami na bogato

    Jabłecznik z orzechami na bogato

  • Błyskawiczne pączki z jabłkami

    Błyskawiczne pączki z jabłkami

Zobacz więcej: Cynamon

  • Masala chai, czyli herbata po indyjsku

    Masala chai, czyli herbata po indyjsku

  • Palmiery cynamonowe. Ekspresowe słodkości

    Palmiery cynamonowe. Ekspresowe słodkości

  • Pierś gęsi duszona w cydrze. Smakuje nie tylko od święta

    Pierś gęsi duszona w cydrze. Smakuje nie tylko od święta

  • Jabłkowe róże z ciasta francuskiego. Szybki deser z sezonowymi owocami

    Jabłkowe róże z ciasta francuskiego. Szybki deser z sezonowymi owocami

  • Tarta tatin z gruszkami. Wymarzony deser na jesień

    Tarta tatin z gruszkami. Wymarzony deser na jesień

  • Domowej roboty gorzka czekolada. Kuchnia z tysiąca i jednej nocy

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułProf. Horban: Ja bym tak bardzo na tę szczepionkę nie liczył…
Następny artykułWątpliwości przed nadziejami