A A+ A++

W Polsce rocznie wyrzuca się ok. 5 ton zdatnej do spożycia żywności. Z badań przeprowadzonych w ramach projektu PROM (Program Racjonalizacji i Ograniczenia Marnotrawstwa Żywności) wynika, że konsumenci odpowiadają za blisko 60 proc. zmarnowanego jedzenia.

Liczby nie oddadzą w pełni skali problemu, dlatego powstaje coraz więcej organizacji i projektów społecznych, które walczą z marnowaniem jedzenia i nagłaśniają sprawę, zachęcając do foodsharingu. W Polsce działają m.in. Banki Żywności i liczne jadłodzielnie.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPoniedziałek z Defence24.pl: Wywiad z ministrem – koordynatorem służb specjalnych; Wywiad wiceministrem MSWiA; Łukaszenka ściąga kolejnych migrantów na granicę polsko – białoruską; Walka z terroryzmem w Jemenie; Radny nie może zostać żołnierzem WOT
Następny artykułPoszukiwani statyści do ról żołnierzy i naukowców