Marchewki i pietruszki obrać, białą część pora umyć.
Pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do garnka.
Dodać ziele angielskie i liście laurowe.
Zalać wodą, posolić, przykryć i ugotować (na wolnym ogniu ok. ½ godziny).
W oddzielnym garnku przygotować ryż “na gęsto”.
Do wywaru jarzynowego dorzucić kiszone pomidory.
Przyprawić startym imbirem, majerankiem i słodką papryką.
Gotować do miękkości.
Zupę przetrzeć przez sito (skórki zostaną na siatce).
Doprawić świeżo mielonym pieprzem.
Podawać z ryżem lub makaronem.
Na talerzu udekorować kleksem śmietany i natką pietruszki. … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS