A A+ A++

Swoje wyroby sprzedawali na tzw. wolnicach, czyli wolnych targach, które już w 17. stuleciu rozwijały się w Krakowie i okolicach. Jednym z najpopularniejszych była wędlina wywodząca się z kiełbasy krakowskiej, ale ze względu na unikalność receptury przygotowania, utrzymywanej w ścisłej tajemnicy, nazywana lisiecką, co bezpośrednio nawiązywało do miejscowości Liszki.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWojna w Ukrainie. Seria wybuchów w Chersoniu. Propagandowe kanały telewizyjne przestały nadawać
Następny artykułOGŁOSZENIE o ponownym wyłożeniu do publicznego wglądu projektu miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego dla terenu położonego w Oświęcimiu przy ul. Michała Foksa i Zachodniej