A A+ A++

Głównym punktem Pikniku z Produktem Polskim był konkurs kulinarny “Bitwa Regionów”, w którym wzięły udział koła gospodyń wiejskich z terenu powiatu lubartowskiego. Do zmagań przystąpiły panie z kół gospodyń wiejskich z Brzeźnicy Leśnej, Gołębia, Górki Lubartowskiej, Jedlanki, Katarzyna i Wólki Rokickiej, które zaprezentowały dania kuchni regionalnej.

Komisja konkursowa w składzie: Agnieszka Adamska – ekspert kulinarny i restauratorka, Marek Jankowski – kierownik PT KRUS w Lubartowie i Henryk Drabik – z-ca kierownika BP Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa po wnikliwej ocenie zdecydowała:

  • I miejsce: Łoboda z kaszą gryczaną po górecku – KGW z Górki Lubartowskiej
  • II miejsce: Karczek faszerowany skąpany w galarecie – KGW w Brzeźnicy Leśnej
  • III miejsce: Kaczka na perłowym puchu – KGW w Gołębiu

Nagrody i wyróżnienia wręczyła Starosta Lubartowski Ewa Zybała.

Do etapu wojewódzkiego “Bitwy Regionów” awansowały Panie z Górki Lubartowskiej.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułSpłonęła pracownia twórcy „Kapliczkowa”
Następny artykułWózek spawalniczy — usprawnia pracę w warsztacie