SKŁADNIKI:
4 dojrzałe banany
1/2 szklanki cukru
1,5 szklanki mąki (225 g)
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 jajko
1/4 kostki masła (50g)
75 g orzechów laskowych, pekan lub włoskich
3/4 tabliczki czekolady
WYKONANIE:
Masło roztapiamy w rondelku i studzimy. Mąkę mieszamy z sodą. Banany rozgniatamy w misce widelcem. Orzechy i czekoladę siekamy. Do bananów dodajemy cukier, mąkę, następnie jajko i masło. Całość niezbyt dokładnie mieszamy (ciasto powinno być grudkowate]) Na końcu dodajemy orzechy i czekoladę. Pieczemy w 180 stopniach około 75 minut.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS