A A+ A++

Zaczynamy od podsmażenia na rozgrzanym oleju drobno pokrojonej cebuli (niewielkiej), posiekanego czosnku (2 ząbki) oraz startego imbiru (łyżeczka). Po około pięciu minutach dodajemy rozgniecione widelcem banany (szklanka), cukier trzcinowy (3-4 łyżki, im mniej, tym zdrowiej) oraz koncentrat pomidorowy (3 łyżki), którego nie ma wprawdzie w oryginalnych, filipińskich recepturach, ale doda sosowi odpowiedniego koloru, bez konieczności stosowania sztucznych barwników.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułGwiazdy tenisa zagrają dla Ukrainy
Następny artykułZagraniczni turyści wrócili do Hiszpanii. Branża mocno podbiła wzrost gospodarczy w 2022 roku