A A+ A++

“Takie sytuacje mogą się pojawiać. IJHARS wraz z Państwową Inspekcją Sanitarną ustalił, że istnieje możliwość warunkowego stosowania przez przedsiębiorców branży spożywczej tymczasowych sposobów informowania konsumenta w zakresie zaistniałych zmian składu produktów. (…) Konsument musi być poinformowany o zmianach w składzie produktu. Nasuwa się tylko pytanie, w jaki sposób. Czy informacja o zamianie danego składnika na inny, która jest napisana drobnym drukiem, wystarczy, aby konsument miał tego świadomość?” – zapytała retorycznie.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPowojenne losy dzieci z KL Auschwitz – konferencja
Następny artykułNad Pasłękiem uniosą się balony [ Społeczeństwo ]