A A+ A++

Jajka roztrzepać w miseczce. Paprykę i cebulę pokroić na cienkie plastry. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić pokrojone warzywa, cukier oraz wędzoną paprykę; podsmażać, aż cebula i papryka się zrumienią. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, liście szpinaku i jarmuż oraz łyżkę wody; smażyć przez 2–3 minuty, mieszając co chwilę, aż liście zmiękną. Po tym czasie wlać przygotowane wcześniej jajka. Patelnię przykryć i smażyć wszystko na małym ogniu. Gdy masa będzie częściowo ścięta, na wierzch dorzucić pokruszony ser feta i przykryć jeszcze na 1–2 minuty. Tak przygotowany omlet przełożyć na talerz, posypać parmezanem i podawać.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKwieciński: PGNiG nie wyklucza w paroletniej perspektywie przejęć w Polsce i w regionie
Następny artykułTEST: Nissan Juke czy Renault Captur? Coraz więcej technologii w najnowszych crossoverach segmentu B