Jajka roztrzepać w miseczce. Paprykę i cebulę pokroić na cienkie plastry. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić pokrojone warzywa, cukier oraz wędzoną paprykę; podsmażać, aż cebula i papryka się zrumienią. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, liście szpinaku i jarmuż oraz łyżkę wody; smażyć przez 2–3 minuty, mieszając co chwilę, aż liście zmiękną. Po tym czasie wlać przygotowane wcześniej jajka. Patelnię przykryć i smażyć wszystko na małym ogniu. Gdy masa będzie częściowo ścięta, na wierzch dorzucić pokruszony ser feta i przykryć jeszcze na 1–2 minuty. Tak przygotowany omlet przełożyć na talerz, posypać parmezanem i podawać.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS