Tekst i zdjęcie:
Karp pieczony na zimno, tak jak dawniej na ognisku przy pięknych widokach.
- Czas przygotowania: ponad godzinę
- Stopień trudności: Łatwe
- Sposób przygotowania: pieczone
- Liczba porcji: cztery
- idealne dla dzieci
- na grilla
Składniki:
- oliwa z oliwek, 3 łyżk.
- curry, 1 szczypta
- kolendra, 1 szczypta
- majeranek, 1 szczypta
- papryka słodka, 1 szczypta
- pieprz, 1 szczypta
- sól, 1 szczypta
- karp , 2 kg
Sposób przygotowania
Żywego karpia nacieramy mieszanka przypraw z papryki słodkiej, majeranku, kolendry, czosnku, curry, soli i pieprzu. Wsadzamy naszego karpia miedzy kijki tak aby nam nie wypadł i nabijamy przy ognisku około 50-80 cm. Pieczemy naszego karpia miedzy 4-8 godzin. Wyciskamy cytrynę na gotowego karpia i posalamy według uznania. Serdecznie zapraszamy na film.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS