22-letnia ksawerowianka Karolina Źródłowska walczy o miano najlepszego kucharza popularnego programu MasterChef. Właśnie wygrała 11. odcinek i jest już wśród najlepszej piątki.
Dziś w pierwszej części odcinka zawodnicy musieli przygotować 3 potrawy wigilijne. Wcześniej otrzymali prezenty. Karolina trafiła na dodatkowe 10 minut gotowania (kucharze mieli na przygotowanie potraw 2 godziny).
Karolina wypadła najlepiej. Na jej talerzach znalazły się pierogi z kapustą i grzybami, łosoś z musem marchewkowym i zielonym groszkiem oraz na deser – ciasto marchewkowo-korzenne z musem morelowo-pomarańczowym.
– Zrobienie dobrej kapusty wigilijnej jest prawie nieosiągalne. Kapusta jest idealna, w związku z tym pierogi nabierają mocy piekielnej. Jedne z lepszych pierogów z kapustą i grzybami jakie jadłam w życiu – powiedziała Magda Gessler, która pochwaliła też łososia i deser.
Swoją pozytywną opinię wyraził też Michel Moran.
– Spędziłem 20 wigilii w Polsce i bardzo ci dziękuję, bo to są prawdziwe, smaczne, świąteczne pierogi. Bardzo mi smakują. Deser bomba – podsumował juror.
Po tych zachwytach jurorów Karolina zwyciężyła tę konkurencję i automatycznie trafiła do kolejnego odcinka, gdzie będzie już tylko pięciu uczestników.
Karolina Źródłowska pochodzi z Ksawerowa. Jest specjalistą ds. marketingu. 3 lata temu była finalistką wyborów Miss Polski.
Zwycięzca programu otrzyma 100 tysięcy złotych, kontrakt na wydanie własnej książki kucharskiej i statuetkę 9. polskiego MasterChefa.
Odcinek można obejrzeć TUTAJ.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS