A A+ A++

Lasy Państwowe realizują projekt “Dobre z lasu”, którego celem jest promocja dziczyzny, miodów oraz płodów runa leśnego pochodzących z polskich lasów. Na rynek wprowadzono również markę pod tą samą nazwą, której ideą jest korzystanie z produktów pochodzących z lokalnych źródeł, wspieranie rynku przetwórstwa leśnych produktów niedrzewnych oraz umożliwienie dostępu do ekologicznej, naturalnej i zdrowej żywności.

W ramach projektu znany kucharz Karol Okrasa, w poszukiwaniu idealnego smaku, dotarł do Nadleśnictwa Biłgoraj. Na terenie Uroczyska Obary oraz szkółki leśnej Bojary gotował potrawy z żurawinami, jagodami i dziczyzną w roli głównej.

Efekty będzie można zobaczyć 22 lipca na antenie TVP 1.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułУкраїна повернула п’ятьох захисників «Азовсталі» за результатами переговорів із Туреччиною
Następny artykułKonsultacje z psychologiem oraz terapeutą ds. uzależnień