A A+ A++

Składniki:

Chleb tostowy biały – 12 kromek

Chleb tostowy pełnoziarnisty – 6 kromek

Boczek – 6 plasterków

Filety z kurczaka – 450g

Sałata rzymska – 1 główka

Majonez – 200g

Pomidor – 1szt.

Musztarda francuska 40g

Olej do smażenia – 20 ml

Kiełki rzodkiewki

Przygotowanie:

Na rozgrzanym oleju podsmażamy z obu stron plasterki boczku. Filety myjemy, osuszamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy na silnie rozgrzanym tłuszczu po smażeniu boczku, dosmażamy na małym ogniu. Zdejmujemy z patelni, kroimy w cienkie plasterki. Sałatę myjemy, osuszamy, odkładamy 6 liści, a resztę kroimy w wąskie paski. Kiełki lekko rozdrabniamy i mieszamy z rozdrobnioną sałatą i 3 łyżkami majonezu, doprawiamy solą i pieprzem. Pomidor kroimy w cienkie plastry. Kromki chleba opiekamy w tosterze. Smarujemy majonezem po 6 kromek chleba jasnego i pełnoziarnistego, pozostałe kromki jasnego chleba smarujemy musztardą. Przygotowane składniki układamy w następującej kolejności: kromka chleba z musztardą, liść sałaty, kurczak, pokrojona sałata z kiełkami, kromka chleba pełnoziarnistego, boczek, plastry pomidora, kromka chleba z majonezem.  Całość lekko dociskamy i ostrożnie przekrawamy po przekątnej.

Smacznego!



Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułGminny Dzień Strażaka połączony z Piknikiem w Woli Ocieckiej
Następny artykułZaawansowanie prac na przebudowie DK 91 to ok. 55%. Powstają trzy dwupoziomowe skrzyżowania