A A+ A++

Aktualnie na świecie istnieje ponad 2000 jadalnych gatunków owadów. Najczęściej jadane są: chrząszcze – 31 proc., gąsienice – 18 proc., mrówki, osy i pszczoły – 15 proc., koniki polne, szarańcze, świerszcze – 13 proc., pluskwiaki – 11 proc., inne odmiany – 12 proc. Z wielu względów endomofagia, czyli jedzenie owadów, ma szansę stać się sposobem odżywiania przyszłości. Czy są ku temu podstawy? Czy jest to w ogóle bezpieczne?

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułSKM w Piasecznie dopiero w marcu 2023
Następny artykułWięcej osób skorzysta z bonu turystycznego