A A+ A++

Truskawka to cenne źródło witamin z grupy B, witaminy A i E oraz mikro- i makroelementów takich, jak wapń, magnez, fosfor, żelazo, sód, cynk i potas. W 100 g produktu odnajdziemy także 7,2 g węglowodanów, 0,6 g białka, 1,7 g błonnika, 0,4 g tłuszczu. Indeks glikemiczny truskawki wynosi 40, a wartość energetyczna 28 kcal.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułDobry sezon Michała Podgórzaka w USA
Następny artykułNieformalne posiedzenie Rady Bezpieczeństwa ONZ. Chodzi o Jerozolimę