A A+ A++

Mimo że w okresie zimowym cytrusy są rzeczywiście bardzo smaczne, mocno wychładzają organizm, który staje się mniej odporny, a przez to bardziej podatny na infekcje. Wydaje się to nieprawdopodobne, bo przecież pomarańcze, grejpfruty czy mandarynki uchodzą za doskonałe źródło witaminy C, która przecież wspiera układ immunologiczny. W okresie zimowo-wiosennym lepiej jednak sięgnąć po pietruszkę, przetwory z czarnej porzeczki lub dzikiej róży, czyli produkty, które zawierają jeszcze więcej witaminy C niż cytrusy.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNiewidoczny aparat ortodontyczny. Czy warto?
Następny artykułRemont łazienek w szkole w Zelgoszczy