Babcie i dziadkowie, którzy pragną zaimponować młodemu pokoleniu umiejętnością przyrządzania prawdziwej włoskiej pizzy, będą mogli się nauczyć tej sztuki.
W poniedziałek i wtorek (29 i 30 listopada) Tarnowska Fundacja Kromka Chleba organizuje warsztaty kulinarne dla seniorów.
Warsztaty prowadzić będzie Łukasz Hrabia, uhonorowany tytułem Maestro Pizzaiolo. Do udziału w nich zachęca Anna Czech, prezes Fundacji Kromka Chleba.
– To będą bardzo ciekawe warsztaty. Tym razem nie będzie to polskie jedzenie, ale popularna wśród naszych rodaków pizza, zwłaszcza neapolitańska. Seniorzy doskonale znają przepisy naszej kuchni staropolskiej, ale te modne, szczególnie wśród młodzieży, może mniej. Zdobycie takiej umiejętności to nie lada sprawa i można coś bardzo ciekawego wnieść do rodziny i na przykład upiec lepszą pizzę niż potrafią wnuki czy dzieci. To fajna sprawa!
Więcej: https://www.rdn.pl/news/jak-zrobic-pizze-dla-wnuczka-warsztaty-kulinarne-dla-seniorow
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS