A A+ A++

Skorupki po jajkach to cenne źródło składników odżywczych. Twarda powierzchnia składa się z doskonale przyswajalnego wapnia. W skorupkach znajduje się także: potas, magnez, fluor, siarka, selen i wiele innych mikroelementów . Zmielone skorupki mogą posłużyć jako naturalny suplement diety, odżywka dla roślin, albo składnik domowej roboty kosmetyków. Sprawdź, jak świetnie radzą sobie z przypalonymi garnkami i uporczywym brudem na naczyniach. Skorupki to naturalny wybielacz – doskonale sprawdzą się w przypadku pożółkłych firanek i koszul, które dawno straciły biel. Proszek ze skorupek wybieli też przebarwienia skóry i zniweluje zmarszczki.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPracownicy DPS: “Nas ubezwłasnowolniono !” Dyrekcja: “Przepraszam”
Następny artykułW ten Wielki Piątek adorujmy krzyż także w naszych domach