A A+ A++

Wystarczy, że naciśniemy na mięso palcem wskazującym. Jeśli mięso szybko odzyska pierwotną formę, oznacza to, że jest świeże. Jeśli w mięsie pozostanie wgłębienie albo będzie się ono wypełniało bardzo wolno, to mięso jest lekko nieświeże albo całkiem zepsute. Takie mięso najlepiej zostawić na sklepowej półce. Jeśli sprawdzacie w ten sposób mięso, które już kupiliście — wyrzućcie je. Tkanki świeżego mięsa powinny być zwarte i sprężyste, a zmiana w jego strukturze spowodowana jest utratą wody.  

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułMaciej Berek o nagrodach w Senacie: Udostępnię wszystkie dane
Następny artykułCzesław Michniewicz w programie “Gość Wydarzeń”