A A+ A++

Nie tylko tuż przed przyjściem gości wypada posprzątać kuchnię. Zanim zaczniemy gotowanie świątecznych pyszności, warto wyczyścić okap. Dzięki temu będzie on lepiej spełniał swoją funkcję i zapachy z gotowania nie przejdą nam do domu, a aromaty nie wnikną w tapicerowane krzesła czy narzuty na kanapy. Ponadto takie “zapachy” niosą mikroskopijne cząsteczki tłuszczu, który osiada na meblach, a później lepiej przywiera do niego kurz. Jednym słowem, w trosce o to, by w reszcie domu dłużej było czysto warto… czyścić kratkę i obudowę okapu regularnie, czyli co najmniej raz w miesiącu. A już na pewno przed i po większym gotowaniu, takim jak świąteczne. Pamiętaj, że tłuszcz zatyka otwory w okapie. Przestaje on spełniać swoje funkcje, a z czasem, może to doprowadzić do jego uszkodzenia. Jak zrobić to szybko, a skutecznie?

Krok po kroku

Mimo że okapy dzielą się na kominowe, podszafkowe czy wyspowe, a także na wyciągi i pochłaniacze, w budowie są one podobne. Mają bardzo podobne elementy i kolejność czyszczenia będzie taka sama. Przede wszystkim trzeba zwrócić uwagę, z jakiego materiału jest wykonany okap i do tego dopasować czyszczenie.

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułDlaczego warto współpracować z copywriterem w Elblągu?
Następny artykułCzy ChatGPT wie czym jest Black Friday?