A A+ A++

Mięso koniecznie musimy zamarynować, i to nie na kilka godzin, a przynajmniej na jeden- dwa dni. Podstawą marynaty jest kwaśny płyn: ocet, czerwone wytrawne wino lub maślanka. Dzięki temu udziec będzie bardziej kruchy. Kolejnymi niezbędnymi składnikami marynaty są cebula i czosnek, a także korzenne przyprawy i zioła. Do baraniny idealnie pasują jałowiec, pieprz, majeranek, cząber, tymianek czy estragon.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułUmowa podpisana. Przejścia będą doświetlone!
Następny artykułTylicz. Tragiczny finał poszukiwań zaginionego mężczyzny