A A+ A++

Już w sobotę 3 czerwca podczas wielkiego otwarcia placu zabaw przy skateplazie, Pilski Bank Żywności zaprezentuje przygotowane z chleba smakołyki.


Wielu z nas nie ma pomysłu na wykorzystanie wczorajszego chleba czy bułek, dlatego organizujemy pokaz, w trakcie którego dowiecie się Państwo co zrobić gdy zostaje za dużo pieczywa. Plac zabaw to dobre miejsce, aby pokazać najmłodszym mieszkańcom Piły i ich rodzicom, co pysznego można wyczarować z czerstwego chleba i bułek – zapraszają organizatorzy, którzy z przepisów przygotowanych na tę okazję przez szefa kuchni Arche Hotel podczas pokazu przygotują:

  • pudding chlebowy warzywno-grzybowy
  • tost francuski z owocami
  • pulpeciki chlebowe z serem

Jak podkreślają organizatorzy „warto przyjść i samemu sprawdzić z czym to się je.”

Dodajmy, że warsztaty odbędą się zgodnie z regulaminem, który prezydent Piły ogłosił w obowiązującym zarządzeniu, które publikujemy w załączniku.

Źródło: Pilski Bank Żywności

Norway grants Wspólnie działamy na rzecz Europy zielonej, konkurencyjnej i sprzyjającej integracji społecznej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułBasen w Sycowie otwiera podwoje
Następny artykułAgata Młynarska szybko została mamą. “Sama jeszcze byłam dzieckiem”